Een eigen webshop starten

Hoe kies je de juiste vervoerder voor jouw webshop?

Ben je een webshop-eigenaar die net begint of onlangs is gestart? Dan ga je veel pakketten versturen. Het bezorgen van een pakket is de laatste stap in het koopproces. Wees daarom zorgvuldig met je keuze voor een vervoerder. Een goede vervoerder draagt bij aan een positieve klantervaring. Bovendien ben jij als verkoper aansprakelijk wanneer het niet wordt afgeleverd. 

Lees welke 12 vragen je jezelf kunt stellen om een passende vervoerder te kiezen of plan een belafspraak in om je wensen te bespreken.

Wat zijn jouw wensen?

We geven jou graag vrijblijvend advies over de mogelijkheden die mySendle biedt. Plan nu een belafspraak in om jouw wensen te bespreken.

Waar moet je als webshop op letten?​

Voordat je een keuze voor een vervoerder maakt, is het belangrijk om jezelf de volgende 12 vragen te stellen:

1. Naar wie ga je verzenden?

Consumenten hebben vaak andere voorkeuren als het gaat om de aflevering, zoals de voorkeur voor avondbezorging of het ophalen van pakketten bij een afhaalpunt. Bedrijven willen daarentegen vaak leveringen binnen kantooruren ontvangen. En wat is de leeftijd van je doelgroep? Ouderen hebben andere voorkeuren dan jongeren. Kies een vervoerder die hier goed op kan inspelen.

2. Hoeveel ga je versturen per dag?

Als je wekelijks slechts een paar pakketten verstuurt, is het inpakken, labelen en naar het postkantoor brengen nog wel te overzien. Zodra het aantal pakketten per dag toeneemt, kost dit al snel veel tijd die je liever aan andere aspecten van je bedrijf wilt besteden. De meeste vervoerders bieden software aan waarmee je processen kunt automatiseren, zoals het invoeren van adresgegevens van klanten. Daarnaast kom je mogelijk in aanmerking voor lagere tarieven en extra diensten.

3. Wat ga je verzenden?

Sommige producten, zoals bleoemen, voedingsmiddelen en vloeistoffen kunnen niet met reguliere pakketdiensten worden verzonden. Bovendien accepteren niet alle vervoerders pakketten met afwijkende formaten. Controleer ook of je leeftijdscontroles moet uitvoeren en welke vervoerders deze service kunnen bieden. Ga je dure en exclusieve producten verzenden? Kijk dan goed of vervoerders ook verzekerd versturen en welk bedrag dan standaard verzekerd is. 

4. Waar haal je jouw producten vandaan?

Ga je producten importeren uit het buitenland? Sommige vervoerders bieden een totaalpakket als verzendpartner. Naast het verzenden ondersteunen zij ook bij het importeren vanuit het buitenland.

5. Waarheen wil je leveren?

Ga je nationaal, Europees of intercontinentaal bezorgen? Als je een internationale webshop hebt, moet je een vervoerder zoeken die wereldwijde levering aanbiedt, waarbij wellicht andere voorwaarden gelden. 

6. Waar en wanneer wil je jouw pakketten afleveren

Breng je jouw pakketten zelf weg naar een afhaalpunt of laat je ze ophalen bij jouw magazijn? Kies je voor het laatste, kijk dan naar de afhaaltijd. Vervoerders met een late afhaaltijd zijn interessant. Met een zo laat mogelijke afhaaltijd kun je betere beloftes doen aan je klanten, zoals de belofte “voor 22:00 uur besteld, morgen in huis”. Hoe later je klant iets kan bestellen, hoe beter de conversie van je webshop.

7. Welke bezorgopties bied je aan?

Naast bezorging aan huis kan het interessant zijn om pakketten naar een afhaalpunt of locker te brengen. Het bieden van keuzemogelijkheden verhoogt het percentage ‘first-time-right’ (het aantal keren dat een pakket in één keer wordt bezorgd) en verhoogt ook de conversie voor webshops die meerdere bezorgopties aanbieden. Ook aangetekende verzending kan relevant zijn.

8. Wat is de bezorgtermijn?

Wat voor bezorgservice wil je bieden? Denk aan opties zoals zondagbezorging, avondleveringen, de mogelijkheid om consumenten zelf een tijdvak te kiezen en garantie voor same-day delivery. 

9. Werkwijze wanneer de ontvanger niet thuis is

Elke vervoerder heeft zijn eigen niet-thuisbeleid. Sommige vervoerders leveren het pakket na de eerste poging direct af bij het dichtstbijzijnde afhaalpunt, anderen proberen het de volgende dag opnieuw. Sommige vervoerders bieden ook de mogelijkheid om online of via een app een nieuwe afleverafspraak te maken.

10. Retour policy

Het is belangrijk om het retourproces zo gemakkelijk mogelijk te maken voor je klanten. Sommige vervoerders komen pakketten bij de klant thuis ophalen, andere vervoerders werken met diverse afhaalpunten.

11. Webshops integraties

Je klanten willen zo veel mogelijk keuzes hebben als het gaat om bezorging, tracking informatie. Door integraties op je website te plaatsen, verschijnen verschillende bezorgopties tijdens het afrekenproces. Op deze manier kan je klant eenvoudig een keuze maken. Voor de meest gebruikte webshopplatforms zijn vaak gratis standaardintegraties beschikbaar. Andere webshops bieden vaak een standaard API aan die eenvoudig geactiveerd kan worden. Controleer van tevoren of de gewenste vervoerder deze integratie ondersteunt voor jouw webshopplatform. Als dit niet het geval is, kun je er een laten ontwikkelen, maar hier zijn mogelijk extra kosten aan verbonden.

12. Hoe berekenen vervoerders hun kosten?

Het verzenden van pakketten is een grote kostenpost en de prijzen kunnen per vervoerder verschillen. Kijk daarom goed hoe vervoerders hun kosten berekenen. Gebeurt dit op basis van gewicht of afmeting? Werken ze met vaste tarieven of hanteren ze speciale prijzen bij een bepaald volume? Als je voornamelijk lichte pakketten verzendt, is het verstandig om een vervoerder te kiezen die de prijs op basis van gewicht berekent.

Welke vervoerder past bij jou?

Heb jij jouw wensen helder? Dan geven we jou graag vrijblijvend advies over de mogelijkheden die mySendle biedt. Plan nu een belafspraak in.

Wat onze klanten zeggen

Angelina
Angelina
Rudersberg
Lees verder
Everything went well, package was not damaged and arrived in time
Malene
Malene
Copenhagen
Lees verder
Good price and fast delivery
Carsten
Carsten
Bückeburg
Lees verder
The ordering process, information and delivery went smoothly. Goods were well packed.