Veelgestelde vragen

Op elke vraag hebben wij het antwoord!

We helpen je graag verder. Op deze pagina vind je een compleet overzicht met veelgestelde vragen over onderwerpen als Verzenden, Track & Trace, Verzekering en Abonnement.

Actualiteit

De wereld van pakketten, vervoer en transport is voortdurend in beweging. mySendle streeft ondanks soms weerbarstige omstandigheden voor de hoogst mogelijke service. Ook in tijden van bijvoorbeeld een Corona crisis of andere actualiteiten.

mySendle blijft je pakketten verzenden. Zoals je gewend bent. Zelfs als Corona dat moeilijk maakt. Controleer altijd eerst zelf of het land van bestemming (het adres) toegankelijk is. mySendle houdt zich te allen tijde aan de eisen van de overheid en het RIVM. Dat geldt voor Nederland en het land waarnaar verzonden wordt. Via ons track & trace systeem kun je de zending realtime volgen. Specifieke regelgeving in bepaalde landen kan onverhoopt voor vertraging zorgen.

Zeker. Je kunt gewoon veilig en betrouwbaar verzenden via mySendle. Echter kunnen levertijden door specifieke regels in bepaalde landen uitlopen. 

Het antwoord is ja. Deze optie wordt gewoon aangeboden als onderdeel van onze dienstverlening.

Je kunt er nog steeds voor kiezen om pakketten bij een drop-off punt af te geven. Neem hiervoor wel de richtlijnen en aanwijzingen van de desbetreffende drop-off locatie in acht.

mySendle

Wij zijn de vervoerder bij uitstek voor het internationaal verzenden van pakketten. Snel, voordelig en betrouwbaar.

mySendle is een bedrijf dat het verzenden van pakketten faciliteert. En is vooral gespecialiseerd in internationale zendingen. Wij werken in elk land met ‘local heroes’ en garanderen zo optimale kwaliteit en maximale betrouwbaarheid. Daar gaat het tenslotte om.

De onderneming is gestart in 2020 en inmiddels razendsnel gegroeid tot een speler van formaat.

Ons hoofdkantoor bevindt zich in Dordrecht. De warehousing wordt gefaciliteerd vanuit Rotterdam.

Makkelijk, voordelig en betrouwbaar. Deze omschrijving is van toepassing op mySendle. Jouw internationale zending is bij ons in goede handen. Bovendien kenmerkt ons platform zich door optimaal gebruiksgemak. Wacht niet langer en ervaar het zelf!

Verzenden

Heb je een vraag over het verzenden van een pakket met mySendle, kijk dan hier of jouw vraag er misschien al wel tussen staat.

Laat het ons direct weten. mySendle onderzoekt waar het mis is gegaan. Is de schade ontstaan tijdens het verzenden? Dan je daarvoor automatisch verzekerd.

mySendle streeft de hoogst mogelijke kwaliteit na. Raakt een pakket desondanks zoek? Dan starten wij per ommegaande een zoektocht. Levert dit niks op? Dan kan je bij ons een claim indienen en zoeken we samen naar een passende oplossing

Neem contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen je graag verder.

mySendle hanteert verschillende standaard formaten. Kies altijd het juiste formaat en voorkom zo onverwachte kosten of toeslagen.

MySendle hanteert verschillende pakketformaten. Het is van belang dat je het juiste formaat kiest. Doe je dit niet, dan kan het voorkomen dat het pakket op jouw kosten wordt teruggestuurd of er kunnen toeslagen worden gerekend om het pakket alsnog te verzenden. Dit wordt vanzelfsprekend met je overlegd. Log in op je account en ga naar ‘Verzenden’ om alles te lezen over de verschillende pakketformaten.

Via de backoffice van mySendle boek je gemakkelijk en snel je zending. Klik in het systeem op ‘verzenden’ en volg de stappen in het proces. De rest wijst zich vanzelf.

mySendle biedt de mogelijkheid om pakketten op te laten halen. Je kiest bij de boeking van een zending voor pickup en geeft het gewenste afhaaladres en tijdstip door. Wij zorgen voor de rest.

Zeker. Op basis van je postcode hebben wij de dichtstbijzijnde servicepunten voor je geselecteerd! Je kiest de gewenste drop-off locatie, wij zorgen voor de rest.

Met dit label kun je eenvoudig jouw pakket verzenden. Plak het op je pakket en laat het ophalen door een vervoerder of breng het naar een servicepunt.

Als je geen label hebt ontvangen dan is er iets misgegaan. Controleer het nogmaals in bijvoorbeeld de spam mailbox. Weet je zeker dat je geen label hebt ontvangen? Neem dan contact op met de klantenservice. Wij sturen dan z.s.m. het label op.

Dit is de meest efficiente manier om verzendingen (internationaal) te laten uitvoeren binnen een week.

Dit is ten strengste verboden. Bij misbruik worden direct de verantwoordelijke autoriteiten ingezet.

Wanneer je pakketten wilt versturen naar ontvangstlocaties buiten de EU, dan vragen wij om een handelsfactuur mee te sturen. Bij het boeken krijg je van ons een template handelsfactuur die je kunt invullen en waar alle benodigde informatie in kan worden verwerkt. Dit document wordt door de douane gebruikt om de zending in te klaren en is daarom ook verplicht bij zendingen buiten de EU. Wij koppelen deze aan jouw zending. Wanneer je pakketten wilt versturen binnen de EU dan is geen additionele documentatie nodig.

Elke zending krijgt een unieke Track & Trace code, waarmee je jouw zending tijdens het gehele zendingsproces kunt volgen. Voor meer vragen met betrekking tot Track & Trace kun je de FAQ van Track & Trace bekijken.

Zendingen gaan eerst naar het crossdock van mySendle in Dordrecht. Daar worden de pakketten gecheckt en vervolgens op transport gezet naar het land van bestemming. 

Check voordat je een zending definitief inboekt altijd of de gegevens juist zijn ingevuld. Wil je daarna toch nog wat wijzigen? Neem dan contact met ons op via de mail of Whatsapp onderaan deze pagina.

Je kunt ervoor kiezen om ingeboekte zendingen te betalen per zending of om deze middels automatische incasso af te laten schrijven. Ga naar je persoonlijke profiel om de betaalmethode te kiezen en/of gegevens te wijzigen.

Wij communiceren altijd de kosten exclusief BTW. Daarnaast zijn douane gerelateerde kosten niet verwerkt in de prijs.

Kies je voor deze optie? Jouw pakket krijgt dan voorrang in het sorteerproces en wordt extra snel verzonden.

Natuurlijk! Daar zijn wij in gespecialiseerd. Let op het toevoegen van een handelsfactuur bij zendingen naar landen buiten de EU.

Verzekering

Wij van mySendle willen je de zekerheid bieden die je als ondernemer verdient. Daarom zijn de pakketten die verzonden worden met mySendle standaard verzekerd. Vragen over de mySendle verzekering? Vind hier je antwoord!

Alle pakketten zijn standaard verzekerd tot een bedrag van duizend euro.

Klik hier om de verzekeringsvoorwaarden te lezen.

Track & Trace

Uiteraard wil je het pakket kunnen volgen, daarom krijgt elke zending die met mySendle verzonden wordt een unieke Track & Trace code. Vragen over uw Track & Trace? Kijk hier of je vraag misschien al eerder gesteld is.

Mail ons of stuur een Whatsapp bericht. Wil je weten waar je pakket is? Gebruik de unieke Track & Trace code.

Je zending is eenvoudig te volgen via de unieke Track & Trace code die je van ons ontvangen hebt. Daarnaast kun je zendingen bekijken via de backoffice (dashboard).

Kosten

De financiën zijn belangrijk. Daarom bieden wij helder inzicht in kosten, facturen en andere aan geld gerelateerde zaken.

Dit hangt af van de formaten van het pakket. Daarnaast bieden wij bundels aan voor nog lagere kosten. Gebruiken onze tool om actuele prijzen te berekenen.

Neem contact met ons. We lossen het samen op.

Houd bij drop-off zendingen rekening met eventuele extra kosten voor aanvullende diensten. mySendle draagt zorg voor optimale service en kwaliteit. Hierdoor kunnen extra kosten van toepassing zijn op pakketten die worden afgegeven bij een servicepunt (drop-off zendingen).

Extra kosten voor handmatige verwerking
Extra kosten voor aanvullende diensten zijn van toepassing op zendingen die niet automatisch gesorteerd kunnen worden en hierdoor handmatige verwerking vereisten. Dit geldt voor:
– Pakketten die zwaarder zijn dan 23kg
– Pakketten die groter zijn dan 100x70x58cm (LxBxH)
– Pakketten met een afwijkende maat zoals ronde kokers en andere cilindervormige pakketten

Extra kosten voor geen of niet correcte voormelding
Wij brengen extra kosten in rekening voor zendingen die niet correct zijn voorgemeld. Dit is voornamelijk van toepassing op zendingen met ontbrekende data en zendingen die niet op tijd / op dezelfde dag zijn afgeleverd bij een servicepunt.

Extra kosten in verband met volume
mySendle wilt gebruikers graag stimuleren om pakketten zo compact mogelijk te verpakken. Hierdoor kan er optimaal gebruikt gemaakt worden van de beschikbare laad- en sorteerruimte tijdens het transportproces. Wij brengen daarom extra kosten in rekening bij pakketten met een volume groter dan 50dm³, groter dan 100dm³ en groter dan 200dm³.

Tip:
Om extra kosten te voorkomen adviseren wij onze gebruikers om pakketten zo compact mogelijk te verpakken, zodat pakketten daarmee dus onder het volume van 50dm³ blijven. Het volume van een pakket wordt berekend met de volgende formule: L (dm) x B (dm) x H (dm).

Een voorbeeld: een pakket met een afmeting van 80x30x20cm heeft een volume van 8x3x2 = 48dm³.

Mocht je vragen hebben over het inboeken en versturen van jouw pakket, neem dan gerust contact op met ons supportteam.

Houd bij drop-off zendingen rekening met eventuele extra kosten voor aanvullende diensten. MySendle draagt zorg voor het waarborgen van optimale service en kwaliteit. Hierdoor kunnen extra kosten van toepassing zijn op pakketten die worden afgegeven bij een servicepunt (drop-off zendingen).

Extra kosten voor handmatige verwerking
Extra kosten voor aanvullende diensten zijn van toepassing op zendingen die niet automatisch gesorteerd kunnen worden en hierdoor handmatige verwerking vereisten. Dit geldt voor:
– Pakketten die zwaarder zijn dan 23kg
– Pakketten die groter zijn dan 100x70x58cm (LxBxH)
– Pakketten met een afwijkende maat zoals ronde kokers en andere cilindervormige pakketten

Extra kosten voor geen of niet correcte voormelding
Wij brengen extra kosten in rekening voor zendingen die niet correct zijn voorgemeld. Dit is voornamelijk van toepassing op zendingen met ontbrekende data en zendingen die niet op tijd / op dezelfde dag zijn afgeleverd bij een servicepunt.

Extra kosten in verband met volume
MySendle wil gebruikers graag stimuleren om pakketten zo compact mogelijk te verpakken. Hierdoor kan er optimaal gebruikt gemaakt worden van de beschikbare laad- en sorteerruimte tijdens het transportproces. Wij brengen daarom extra kosten in rekening bij pakketten met een volume groter dan 50dm³, groter dan 100dm³ en groter dan 200dm³.

Tip:
Om extra kosten te voorkomen adviseren wij onze gebruikers om pakketten zo compact mogelijk te verpakken, zodat pakketten daarmee dus onder het volume van 50dm³ blijven. Het volume van een pakket wordt berekend met de volgende formule: L (dm) x B (dm) x H (dm).

Een voorbeeld: een pakket met een afmeting van 80x30x20cm heeft een volume van 8x3x2 = 48dm³.

Mocht je vragen hebben over het inboeken en versturen van jouw pakket, neem dan gerust contact op met ons supportteam.

Wat onze klanten zeggen

Angelina
Angelina
Rudersberg
Lees verder
Everything went well, package was not damaged and arrived in time
Malene
Malene
Copenhagen
Lees verder
Good price and fast delivery
Carsten
Carsten
Bückeburg
Lees verder
The ordering process, information and delivery went smoothly. Goods were well packed.